OTP

     

Piacok: Óvatos emelkedés jellemezte tegnap a főbb európai indexeket, a befektetők a közelgő EKB kamatdöntésre várhatnak, ez akár érdemi mozgásokat válthatna ki jövő héten a piacokon. Egyébként az európai  határidős indexek kisebb pluszt jeleznek, így további javulással próbálkozhatnak a piacok , valamint ma már az amerikai tőzsdéken is folytatódhat a kereskedés.

Magyar piac: Új csúcsokat érintett tegnap a BUX index, így karnyújtásnyira került a 70 ezer pontos szintektől is, a főbb részvények meggyőző teljesítményt produkáltak, így az OTP, a Mol és a Richter is könnyedén 1 százalék feletti pluszban zárt. A Telekom tűnt kicsit lemaradónak, de az idei teljesítményét tekintve nem érheti panasz a telekommunikációs céget, hiszen az egyik legjobban teljesítő BUX-komponensnek számít. Emellett a Nyomda teljesítményét érdemes még kiemelni, hiszen az erős negyedéves jelentés hatására 5 százalékos pluszban zárt a részvény, ezzel könnyedén túljutva a 4000 forintos szinteken.

Forint: Tegnap ugyan némi gyengülést mutatott a magyar deviza, de összességében már hetek óta jó formában van a forint, hiszen az EURHUF a 396-os szintekről korrigált vissza egészen a 384-es szintek alá. Ma reggel is 385 alatt tartózkodik az EURHUF árfolyama, a befektetők a jövő héten esedékes EKB kamatvágásra is várhatnak, hiszen szinte biztosra veszi a piac, hogy vágás mellett fog dönteni a jegybank. Emellett a dollár gyengülése is kedvezően hatott a forint teljesítményére az elmúlt 1-1,5 hónap során. 

Arany: Kisebb fordulatot mutatott be a nemesfém árfolyama, az 50 napos mozgóátlag környékéről pattant vissza az árfolyam. Ezzel nagyjából 100 dolláros korrekció játszódott le az utóbbi hetekben. Az ezüst szintén visszapattant az aranyhoz hasonlóan, ráadásul jóval látványosabb mozgással, megközelítve korábbi csúcsait.

Olaj: A napokban ismét felfelé indultak el az olajárak, változatlanul erős kereslet mutatkozik a piacokon, így az elemzők is erős nyári szezonra számítanak az Egyesült Államokban. Emellett a befektetők a június 2-án esedékes OPEC+ találkozóra is várhatnak, ahol a tagok a kitermelés mértékéről hozhatnak döntéseket. A WTI tehát a 76 dolláros szintekről emelkedésnek tudott indulni, így lassan a 79 dollárt közelítheti az árfolyam, valamint a Brent esetében is hasonló folyamatok figyelhetők meg.

OTP: Tegnap a Morgan Stanley emelte meg 21500 forintra az OTP-re vonatkozó célárát, míg ma reggel a Goldman Sachs frissítette vételi ajánlását 24000 forintos célárral. Korábban is 22600 forintos árat adott meg az elemző, így ehhez képest is további emelést hajtott végre, a konszenzusos célár ezzel 21531 forintra nőtt. 

Tartalom lezárása:2024.05.28 08:32
Időtartam:N/A

jogi nyilatkozat

A fenti tájékoztatást a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze.

A K&H Értékpapír jelen tájékoztatás útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, marketingközleménynek, így az itt szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A tájékoztatásban szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A tájékoztatásban szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Fordulatot mutat be az Amazon?

Cinkotai Norbert | 2024.09.06 11:32
Izgalmas a technikai kép, erősek a fundamentumok

8 fontos hír ma reggel

K&H Értékpapír | 2024.09.06 08:31
Amerikai gazdaság, Tesla, Broadcom, Intel

Podcast: Itt a szeptember, itt az izgalom

K&H Értékpapír | 2024.09.05 16:38
Pár Perc Tőzsde - szeptember 2.-ai felvétel