Nemzetközi piac: Ugyan a magyar tőzsde zárva tartott az elmúlt két napban, de a nemzetközi piacokon változatlanul zajlott a kereskedés, így hétfőn ismét emelkedést produkáltak az amerikai indexek, tegnap pedig már kisebb gyengülésnek lehettek tanúi a befektetők. Az augusztus eleji pánikhangulat hamar elillant a tőzsdékről, így az S&P 500 index is az 50 napos mozgóátlaga felett mozog jelenleg is, ráadásul a történelmi csúcsoktól sem áll messze a részvényindex. Európában is hasonló tendencia mutatkozik, így a DAX a tegnapi gyengébb szereplés ellenére is 18 ezer pont felett tartózkodik, míg a francia részvények is is javulásnak indultak, bár ott a történelmi csúcs még odébb van a CAC 40 index számára. Az amerikai határidős indexek enyhe pluszt mutatnak ma reggel, míg Európában nem látható nagyobb elmozdulás. 

Forint: A hét elején tovább folytatódott a forint erősödő trendje, habár hatalmas mértékű forinterősödésről nem beszélhetünk, az EURHUF árfolyama így is 393 felett mozog. Azonban a 400-as szinteket egyelőre nem tudja áttörni a devizapár, ebben a dollár gyengülése is szerepet játszhat, hiszen az EURUSD árfolyama ismét 1,11 felett jár immár, ezzel már a tavaly decemberi csúcsokat közelíti a devizapár.

Olaj: Némi csökkenést mutattak az olajárak az elmúlt két napban, múlt héten az amerikai olajkészletek is növekedést mutattak, de egyelőre nagyobb elmozdulás nem látható a 73-80 dollár körüli szintekről a WTI esetében, illetve a Brent árfolyama is a 77 és 82 dolláros szintek között ingadozott. 

Netflix: Sikerült közel 3 év után új csúcsra emelkednie tegnap a Netflix árfolyamának, amely kedvező híreket közölt a reklámokból befolyó bevételeket terén. Így a hirdetőkkel folytatott tárgyalásoknak köszönhetően 150 százalékkal nőttek tavalyhoz képest ezekből a reklámokból származó bevételek, többek között a különböző fogyasztási cikkek, elektronikai eszközök, vagy szórakoztatóipari termékek hirdetései adják a bevételeket nagyobb hányadát. Tegnap így a gyengébb piaci hangulat közepette is majdnem 1,5 százalékos pluszban zárt a papír, napon belül már a 700 dolláros szinteket is átütötte.

JD.com: Nagyobb visszaesés mutatkozik a hongkongi kereskedésben a JD.com részvénye körül, ennek oka az lehet, hogy a Walmart bejelentette, hogy megválik a vállalatban szerzett részesedésétől. A cég a jövőben a saját kínai operációra nagyobb fókuszt akar helyezni, továbbá ez a lépés pedig lehetőséget ad arra, hogy a felszabadult tőkét más projektek felé használják fel. 

Heti makroadatok: A hét hátralévő részében fontos PMI-adatok érkeznek egyrészt Európa-szerte, illetve a tengerentúlról egyaránt. Emellett a mai nap teszik közzé a legutóbbi kamatdöntő ülésről készült Fed-jegyzőkönyvet, valamint a friss munkaerőpiaci adatokra is figyelhetnek majd a befektetők holnap. A főbb eseményeket összegyűjtöttük az oldalunkon.

Tartalom lezárása:2024.08.21 08:34
Időtartam:N/A
Netflix: Negatív híreket kaptak a piaci szereplők
Mohácsi Mihály | 2024.04.19 15:02
Viszont a céges számok továbbra is erősek
Netflix: Csúcsok fele menetel a részvény
Grébel Szabolcs | 2024.01.24 15:31
Erősen sikerült a tavalyi negyedik negyedév
Egyre magasabbra menetel a Netflix
Cinkotai Norbert | 2023.12.20 14:17
Sokat segít a piaci hangulat javulása
Egyre többen használják a Netflixet
Varga Dániel | 2023.10.19 14:40
Tovább javulhatnak a fundamentumok
Fontos támasz előtt fordult a Netflix részvénye
Mohácsi Mihály | 2023.10.03 14:47
Az indikátorok is trendfordulót jeleznek

jogi nyilatkozat

A fenti tájékoztatást a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze.

A K&H Értékpapír jelen tájékoztatás útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, marketingközleménynek, így az itt szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A tájékoztatásban szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A tájékoztatásban szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Kitörés a Verizon grafikonján

Mohácsi Mihály | 2024.09.17 15:30
Segíthet a kamatok csökkenése

Vételi lehetőségek után kutat a Berkshire

Varga Dániel | 2024.09.17 14:27
Felülteljesítő idén a részvény

9 fontos hír ma reggel

K&H Értékpapír | 2024.09.17 08:32
Wizz Air, Apple, Microsoft, Intel