Nemzetközi piacok: Izgalmas mozgásokat mutattak tegnap a főbb indexek, míg a Dow Jones inkább emelkedést produkált, addig a Nasdaq 100 már lemaradó volt, és 1 százalék feletti mínusszal korrigált. Ezzel szemben a német piac viszont 0,9 százalékot tudott javítani, a főbb DAX-komponensek is szép javulást mutattak, sokat erősítve a technikai képeiken. Az európai határidős indexek azonban nagy emelkedést nem jósolnak kezdésre, hiszen inkább negatív nyitás várható a főbb piacokon. 

Szektorok: Éles különbségek mutatkoztak a szektorok szintjén tegnap, míg az energiapapírok például erősebben szerepeltek és vezették a sort, addig a technológiai szektor erősen lemaradó volt, 2 százalék körüli mínuszt halmoztak fel. Főleg a chipgyártók szerepeltek a gyengébben, de azért a szoftveres cégek sem voltak túl meggyőzőek. Ezzel egyébként már az egy hetes teljesítmény alapján is inkább az energiapapírok mutatnak felülteljesítést.

Nvidia: Tovább folytatódik a korrekció a részvénynél, miután tegnap ismételten több mint 6 százalékos mínuszban zárt a papír. Látható egyelőre, hogy a 140 dolláros szintek elérése után éles fordulat kezdődött, azóta pedig már 20 dolláros korrekciót mutat a papír. Főleg technikai jellemzőkkel magyarázható az éles, rövid távú fordulat, idén viszont még így is 140 százalékos emelkedés látható az első félév alapján.

Magyar piac: A BUX is kisebb javulást tudott felmutatni napközben, azonban a kereskedés végére elfogyott ez a lendület is, habár továbbra is 70 ezer pont felett jár. A nagyobb papírok közül főleg a Telekom emelhető ki, ahol kisebb korrekció mutatkozott az utóbbi hónapok jó szereplése után, emellett az OTP és a Richter is minimális mínuszban zárta a kereskedést. Nagy erőt a Mol sem tudott mutatni, ugyan valamelyest emelkedni tudott a papír, de érdemi pluszról korántsem beszélhetünk.

Magyar Telekom: Tovább folytatta tegnap is a részvények visszavásárlását, ismét fix ügyletek révén hajtott végre nagyobb volumenű tranzakciókat a társaság, így a nap során több mint 10 millió törzsrészvényt vásárolt a vállalat. Ezzel már összességében több mint 21 milliárd forint feletti tranzakciót hajtott végre a Telekom, vagyis majdnem elhasználta a rendelkezésre álló 24 milliárdos keretet a cég. Ma, illetve holnap van még lehetősége részvényeket vásárolnia a Telekomnak, így akár ebben az időszakban el is érheti a kijelölt limitet a társaság.

Forint: Új erőre kapott a forint a napokban, ezzel egyre távolodna a 400 forintos szintektől az EURHUF árfolyama, jelenleg 395 körül mozog a devizapár. Friss adatok nem érkeztek, amelyek erőt biztosítanának a magyar devizának, így akár a nagyobb emelkedést követően technikai okok is állhatnak a jelenlegi korrekció mögött. 

Olaj: Immár a harmadik hete mutatnak emelkedést az olajárak, ezzel a WTI ismét a 82 dolláros szinteket közelítené lassan. A geopolitikai feszültség a Közel-Keleten, valamint az ukrán-orosz háború is nyomást helyez a kínálati oldalra. A kereslet is stabilnak tűnik egyelőre, ugyan a kínai gazdasági fellendülés üteme kissé elmaradhat a várttól, de nagy problémák nem mutatkoznak, így az olajárak tekintetében sem látni érdemi visszaesést.

Tartalom lezárása:2024.06.25 08:31
Időtartam:N/A

jogi nyilatkozat

A fenti tájékoztatást a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze.

A K&H Értékpapír jelen tájékoztatás útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, marketingközleménynek, így az itt szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A tájékoztatásban szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A tájékoztatásban szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

8 fontos hír ma reggel

K&H Értékpapír | 2024.09.27 08:34
Amerikai gazdaság, Kína, olaj, japán jen

Jó erőben van a Nasdaq 100

Cinkotai Norbert | 2024.09.26 16:38
Fókuszban a technológiai cégek