Nemzetközi piac: Határozott irány nélkül telt a kereskedés tegnap a főbb indexek szintjén, míg a DAX 0,9 százalékot gyengült, addig a Nasdaq 100 például oldalazással zárt. Ezzel együtt a komponensek nagyobb része inkább gyengélkedést mutatott, a chipgyártók viszont sokat húztak felfelé az indexeken is. Összességében az elmúlt pár napban kisebb gyengülés volt megfigyelhető a főbb indexeknél. Az európai határidős indexek enyhe pluszt mutatnak a reggeli órákban, a befektetők azonban a délután érkező amerikai munkaerőpiaci adatokra is figyelhetnek, amely szintén meghatározhatja az irányt a tőzsdéken.

Magyar piac: Nem tudott lendületbe kerülni a magyar részvénypiac az előző napon, a gyengébb hangulat mellett a főbb nagypapírok is eséseket mutattak. Nagyobb mínuszokat azért nem lehetett látni, a BUX pedig egyelőre 72 700 pont körül az 50 napos mozgóátlagánál jár, ami közép távon is fontos szint lehet. Alighanem a nemzetközi hangulat változása lehet majd fontos a következő napokban is, ami a BUX sorsát is meghatározhatja.

Forint: Nem tudott erőt mutatni tegnap sem a forint az euróval szemben 402 közelében is járt, látni kell, hogy a héten összességében folytatódott a gyengülés. A piaci hangulat változása és a dollár ereje sem segített a magyar devizának, az elmúlt fél évben látott ellenállást így áttörte az EURHUF. Kérdéses persze, sor kerül-e egy gyors visszahúzásra, ilyenekre azért többször is sor került a múltban, ami alapján továbbra is figyelhetik a befektetők az EURHUF grafikonját.

USA munkaerőpiac: Ma teszik közzé a friss NFP-adatokat az Egyesült Államokban, várakozások szerint 150 ezer növekedés mutatkozhatott szeptemberben, ez kicsit nagyobb mértékű az előző havi 142 ezres növekedéshez képest. Az ADP is erősebben alakult a hét folyamán, míg a friss munkanélküli segélykérelmek száma is magasabb lett a vártnál. A befektetők tehát különösképpen figyelhetnek a mai adatközlésre, a munkaerőpiac helyzete a Fed kamatvágási ütemét is befolyásolhatja a következő hónapok során.

Olaj: Nagyobb lendületet vett tegnap az olajárak emelkedése, ezzel a WTI és a Brent árfolyama is átvitte az 50 napos mozgóátlagát. A Brent esetében a 4 százalékos teljesítmény a legnagyobb napi emelkedés az elmúlt közel egy évben, így már 77 dollár fölé emelkedett az árfolyam. Az olajpiaci szereplők továbbra is a közel-keleti konfliktus fejleményeire figyelnek, ami még érdemi kínálati kieséseket okozhat.

Stellantis: Tegnap tovább folytatódott a hetek óta tartó gyenge teljesítmény a Stellantisnál, így 4 százalékos mínuszban zárt a részvény, két éves mélypontokra süllyedve ezzel. A cég vezérigazgatója jelezte tegnap, hogy akár a jövő évi osztalék és részvény-visszavásárlás is veszélybe kerülhet. Nemrég profit-warningot tett közzé a cég, az amerikai részlege nem teljesít túl erősen, amely rontja a cég profitabilitását is.

Magyar Telekom: Az Erste megemelte a Magyar Telekomra vonatkozó célárát 1245 forintra a korábbi 910 forintos céláráról. Ezzel a konszenzusos célár is 1247 forintra emelkedett, amely még mindig 20 százalékos felértékelődési potenciált jelez a tegnapi záróárhoz képest.

Tartalom lezárása:2024.10.04 08:32
Időtartam:N/A

jogi nyilatkozat

A fenti tájékoztatást a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze.

A K&H Értékpapír jelen tájékoztatás útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, marketingközleménynek, így az itt szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A tájékoztatásban szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A tájékoztatásban szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Visa: Jól sikerülhet az év vége

Mohácsi Mihály | 2024.10.04 14:39
Erőteljes fordulat a grafikonon

Fordulat a kötvénypiacokon

Mohácsi Mihály | 2024.10.03 16:31
Mit jelent ez a részvénypiacra nézve?