Nemzetközi piac: Óvatos mozgások voltak megfigyelhetők a tegnapi napon az európai piacokon, a CAC 40 és a DAX is csak minimális pluszt mutatott, utóbbi pedig így továbbra is csúcsközelben tartózkodik. Az amerikai piacok zárva tartása miatt a piaci forgalom is alacsonyabb volt, ami alacsonyabb volatilitást eredményezett Európában. A mai napon már az amerikai tőzsdéken is folytatódik a kereskedés a megszokott időrend szerint. A határidős indexek vegyes képet festenek piacnyitás előtt, Amerikában kisebb mínusz látható, míg Európában oldalazással indulhat a mai nap. 

Magyar piac: Vegyesen indult a hét a BÉT-en, az OTP ugyan képes volt 0,7 százalékot emelkedni, de a többi blue chip esetében már mínuszokról beszélhetünk. A Mol papírja így végül folytatta negatív trendjét, 2670 forinton zárta a napot a részvény, de a Telekom se találja a felfelé tartó irányt. A Richter esetében is kisebb visszaesésről beszélhetünk, egyelőre tehát nem képes a 10800 forintos szintet áttörni a részvény, igaz, az elmúlt hónapokban felmutatott teljesítményre így sem lehet panasza a befektetőknek.

Forint: Tegnap erősödést produkált a forint, ebben a dollár gyengülése, illetve a kedvező külkereskedelmi adat is segített. Így az EURHUF 392-ig visszajött, ezzel egyre inkább az 50 napos mozgóátlagtól próbálna meg távolodni a devizapár. Markáns erősödés azért nem mutatkozik a piacon, így továbbra is szűkülhet a tér az emelkedő trendvonal, illetve a 400-as szint között.

Wizz Air: Közzétette ma reggel a Wizz Air az augusztusi utasforgalmi számait, előző hónapban összesen 6,2 millió utas utazott a társaság gépein, ami 1 százalékos javulást jelent a tavalyi időszakhoz képest. A kihasználtság is javulni tudott így, az előző évi 94,1 százalékról 95,4 százalékra emelkedett. A társaság emellett jelezte, hogy a Pratt & Whitney hajtóművek meghibásodása miatt az összes utaskapacitás 0,4 százalékkal esett vissza év/év alapon.

Volkswagen: A Volkswagen vezetősége nem zárja ki annak a lehetőségét, hogy németországi üzemeket zárjanak be a jövőben. Sajtóértesülések szerint egy nagyobb összeszerelő üzem és egy alkatrészeket gyártó létesítmény is bezárásra kerülhet. A leépítések a költségek további csökkentését eredményezhetnék, viszont ennek megvalósításához a szakszervezetekkel meg kellene egyeznie az autógyártónak. A hírekre inkább pozitívan reagált a Volkswagen árfolyama, a részvény így 1,3 százalékos pluszban zárt. 

Sanofi: 3,6 százalékot emelkedett tegnap a Sanofi részvénye, ezzel közel másfél éves csúcsra emelkedve. A piaci szereplők ugyanis pozitívan értékelték tegnapi a hírt, miszerint a gyógyszergyártó “tolebrutinib” készítménye megfelelő hatékonyságot mutatott a klinikai vizsgálat harmadik fázisában a szklerózis multiplex egyik ritkább típusával szemben, ezzel az egyetlen gyógymód lehet a piacon a betegségre. A Jefferies elemzője szerint ezzel egy évi 1-2 milliárd dolláros bevételt generáló készítményhez juthatott a Sanofi, míg a Bloomberg elemzője már több mint 2 milliárd dolláros extra bevétellel számol a termék kapcsán.

4iG: Már a gyorsjelentésében is jelezte a társaság, hogy Észak-Macedóniában terjeszkedne, tegnap ezzel kapcsolatosan egy friss közleményt is kiadott a cégcsoport. A macedón kormánnyal nem kötelező érvényű szándéknyilatkozatot írt alá a 4iG a gazdaság és az infrastruktúra digitális átalakulásának felgyorsítása céljából. Ezzel megtette az első lépést a piacra való belépés felé a 4iG, amely számára stratégiailag kiemelt szerepet kaphatnak a közeljövőben a balkán országok.

Mol: Lecsökkentette a Mol-ra vonatkozó célárát az mBank elemzője, ami így 3993 forintól 3825 forintra módosult, tehát még mindig több mint 40 százalékos felértékelődést mutat. Az elemzői konszenzus alapján is lenne még tér a további emelkedéshez, a 3398 forintos elemzői átlag közel 27 százalékos felértékelődési potenciált jelez. 

Tartalom lezárása:2024.09.03 08:27
Időtartam:N/A

jogi nyilatkozat

A fenti tájékoztatást a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze.

A K&H Értékpapír jelen tájékoztatás útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, marketingközleménynek, így az itt szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A tájékoztatásban szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A tájékoztatásban szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

JP Morgan: Kitarthat az emelkedő trend?

Mohácsi Mihály | 2024.09.18 15:46
Fontos szintek közeléből fordult az árfolyam

Újra eljött az aranybányák ideje?

Grébel Szabolcs | 2024.09.18 14:54
Erős időszak következhet

7 fontos hír ma reggel

K&H Értékpapír | 2024.09.18 08:31
Fed, kötvényhozamok, forint, amerikai gazdaság