Nemzetközi piac: Pénteken is zöldben zártak a főbb piacok, így az S&P 500 index is egyre inkább közelíti az 5900 pontos szinteket, de a Nasdaq 100 is próbál egyre inkább eltávolodni a 20000 pontos szintektől. Az eddigi gyorsjelentések inkább pozitív meglepetéseket hoztak, a banki jelentések erősebbek lettek a vártnál, illetve az amerikai légitársaságok is jókora lendületet vettek, ezzel a United Airlines és a Delta Air is több éves csúcsokat tört át. A határidős indexek hatalmas mozgást nem produkálnak így hétfő reggel, míg a hongkongi Hang Seng index is visszacsúszást mutat.

Szerdán ünnepnap miatt a magyar tőzsde zárva tart, de csütörtökön már a megszokott menetben folytatódik a kereskedés. A héten más fontosabb tőzsdén nem lesz kereskedési szünnap.

Magyar piac: Kisebb pluszt mutatott pénteken a magyar tőzsde, a BUX így 0,1 százalékos pluszban tudott zárni. A főbb papírok közül főleg a Mol tudott javítani, sikeresen zárt 2600 forint felett, viszont az OTP 19 ezer, a Richter pedig 11 ezer forint alá csúszott vissza. Az MTEL kapcsán egyelőre az látható, hogy az 1100 forintos szintekről korrekciót mutat.

Arany: Folytatta erősödését az arany az előző héten, a nemesfém pedig ezzel már 2700 dollár felett jár. Azt is ki kell emelni, hogy szeptember vége óta a dollár is erősödést mutat, az arany tehát ennek ellenére képes jó teljesítményt mutatni. Nagyobb ugrást mutatott egyébként az ezüst is, már 34 dollár felett jár az árfolyama.

Forint: Egyelőre 400 körül jár ma reggel az EURHUF árfolyama, amivel nagyobb elmozdulás nem látható az utóbbi időszak szintjéhez képest. A kerek szint egyelőre tehát stabilitást hozott a forint számára, az ellenállásokat 402 körül, míg a támaszokat 398-398,5 körül lehet most látni rövid távon.

Olaj: Gyengén zárták a múlt hetet az olajpiacok, hiszen több mint 8 százalékos esést produkált a WTI árfolyama, ezzel 69 dollár alá süllyedt az olajár. Ma reggelre némileg megakadt a csökkenés, habár a kínai kereslet körüli aggodalmak továbbra is nyomást helyeznek az olajpiacokra, ráadásul az OPEC is gyengébb előrejelzésekkel érkezett az elmúlt hetek során. 

Légitársaságok: Eddig jól szerepelnek az amerikai légitársaságok, a Delta Air Lines és a United árfolyama is sokat javított a gyorsjelentést követően, miközben a gyengébb olajárak is segítenek nekik. Az American Air Lines gyorsjelentése szintén a héten esedékes majd, miközben az árfolyam az előző héten a technikailag is fontos 200 napos mozgóátlag fölé került. 

Heti makroadatok: A héten a magyar befektetői oldalról az MNB kamatdöntése lehet az egyik legfontosabb makroesemény, az elemzői várakozások alapján változatlanul hagyja az alapkamatot a jegybank, miközben ezt többször is jelezte az elmúlt hétek során különböző konferenciák, interjúk során Virág Barnabás alelnök. Emellett egyébként PMI adatok érkeznek Európából, illetve a tengerentúlról is, valamint az IFO üzleti hangulatindexre is érdemes lehet figyelni. A fontosabb eseményeket az oldalunkon összegyűjtöttük.

Heti gyorsjelentések: A héten már jobban felpörögnek az események, hiszen számtalan techcég közzéteszi a friss eredményeit, többek között érdemes lesz figyelni a Tesla, az IBM, esetleg a ServiceNow gyorsjelentése is tartogathat izgalmakat. Emellett akár a Coca-Cola, az SAP vagy a Deutsche Bank számai is hatással lehetnek a piaci hangulatra. A főbb jelentéseket összegyűjtöttük az oldalunkon.

Tartalom lezárása:2024.10.21 08:28
Időtartam:N/A

jogi nyilatkozat

A fenti tájékoztatást a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze.

A K&H Értékpapír jelen tájékoztatás útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, marketingközleménynek, így az itt szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A tájékoztatásban szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A tájékoztatásban szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Mit rejt a Buffett indikátor?

Varga Dániel | 2024.10.21 13:48
Magasan az értékeltség

Magyar blue chipek: Óvatos emelkedést mutat a magyar piac

Varga Dániel | 2024.10.21 11:31
OTP, Mol, Richter, Magyar Telekom, Opus

A Netflix ismét felülmúlta a várakozásokat

5 millió új felhasználót mutatott fel a cég