Nemzetközi piacok: Jól teljesített tegnap a Nasdaq 100 index, ebben a Teslának nagyobb szerepe volt, hiszen 22 százalékos pluszt produkált, amely 2013 óta a legjobb teljesítménynek számít egy kereskedési nap alatt. Emellett a techszektor is jól tartotta magát, még a kiberbiztonsági cégek tudtak kiemelkedni. A befektetők a jövő héten érkező fontosabb jelentésekre várhatnak, ez megmozgathatja a piacokat, ráadásul az elnökválasztás is másfél héten belül esedékes lesz.

Magyar piac: Nem nyújtott tegnap a magyar piac erős teljesítményt, nagyjából stagnálás jeleit lehetett megfigyelni az egynapos pihenőt követően. A Mol továbbra sem tudja megszakítani a csökkenő trendjét, míg a többi blue chip változatlanul jól tartja magát, és csúcsok közelében próbál lendületet gyűjteni. A gyorsjelentések majd csak novemberben lesznek esedékesek a főbb papíroknál, így a befektetők még erre is várhatnak.

Forint: Tegnap a dollár gyengülése ellenére sem tudott erősödést produkálni a forint, ma reggelre 403 fölé került az EURHUF árfolyama. A 400-as szintek áttörését követően ugyan megpróbálkozott párszor az erősödéssel a magyar deviza, de hosszabb távon nem tudott sikert elérni, így akár a 400-as szint fontosabb támaszként is üzemelhet a közeljövőben. Az MNB jelezte, hogy akár hosszabb távon is fennmaradhat a jelenlegi kamatkörnyezet, ez pedig némi támogatást nyújthatna a forint számára. 

Kötvényhozamok: Némi mérséklődés figyelhető meg az amerikai kötvényhozamok terén, így a 10 éves hozam szintje is 4,2 százalék alá süllyedt, de a rövidebb oldalon is megakadni látszik a hetek óta tartó emelkedő tendencia. Egyébként a magyar 10 éves hozam szintje is 6,9 százalék körüli értékre emelkedett, míg szeptember végén már 6,2 százalékos szinteken mozgott.

Légitársaságok: Kedvező előrejelzéseket tartogatott az American Airlines tegnap, hiszen megemelte az idei évi profit várakozását, amely kedvező előjelnek tekinthető. Eleinte emelkedéssel is tudott reagálni a hírekre a részvény, azonban kissé kifújni látszik a lendület az elmúlt hetek, hónapok emelkedését követően. Az American mellett a Southwest Airlines is felülmúlta a várakozásokat, még ha ez a piaci reakcióból nem is látható. Az ünnepi szezon közeledtével egyébként optimistábbnak tűnnek a légiipari szereplők, ezt pedig az elmúlt időszak kiemelkedő teljesítménye is jól tükrözi. 

UPS: Közel két év után lépett újra a növekedés útjára a UPS, többek között a javuló volumennek, valamint a kedvezőbb csomagoknak és stabilizálódott bérköltségeknek köszönhető. Így 10 százalékos emelkedéssel kezdte a piacnyitást, amely után némileg korrigált az árfolyam, de láthatóan értékelték a kedvező számokat a befektetők. Az idei évi bevételvárakozásán némileg csökkentett a társaság, így 91,1 milliárd dollár körüli árbevétellel kalkulálnak, de így is 5 százalék feletti pluszban zárt tegnap a részvény.

Mercedes-Benz: Nem ért véget a Mercedes gyengélkedése a harmadik negyedévben sem, a profitabilitás ugyanis jelentős mértékben visszaesett. A nettó marzs így csupán 4,7 százalék volt, bőven elmaradva a kitűzött 8 százalékos céltól, valamint az egy évvel ezelőtti 12,4 százalékos szinttől is. A német autógyártó továbbra is szenved a gyengébb kínai kereslettől, összbevétel terén így 34,5 milliárd eurós eredmény volt látható, ami 7 százalékos éves visszaesést jelent. 

Richter: Tegnap bejelentette a társaság, hogy az AbbVie-vel új kutatási, fejlesztési és licencszerződést kötöttek neuropszichiátriai betegségek célpontjainak felfedezésére. A szerződés értelmében a Richter egy összegben 25 millió dolláros készpénz kifizetésben részesül, míg később további mérföldkövek elérésével további kifizetéseket kaphat. A 25 millió dolláros egyszeri hatás egy részvényre lebontva nagyjából 50 forintnak felel meg, de emellett pozitív jelzés a piac felé a kutatási tevékenység kiterjesztése. A részletes tájékoztató a BÉT oldalán olvasható. 

Tartalom lezárása:2024.10.25 08:34
Időtartam:N/A

jogi nyilatkozat

A fenti tájékoztatást a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze.

A K&H Értékpapír jelen tájékoztatás útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, marketingközleménynek, így az itt szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A tájékoztatásban szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A tájékoztatásban szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

Fordulat előtt a Coca-Cola?

Mohácsi Mihály | 2024.10.25 15:21
A jelentés után javítana a részvény

Kellemes meglepetést hozott a Tesla

Varga Dániel | Jakub Blaha | 2024.10.24 13:30
Hisznek Elon Muskban a befektetők