Nemzetközi piac: Nem tudtak emelkedést produkálni a főbb részvényindexek tegnap, a technológiai szektor gyengélkedése miatt a Nasdaq 100 index közel 1,2 százalékot csúszott vissza, ezzel pedig az 50 napos mozgóátlagát is letörte. A tegnap esti Nvidia jelentés nem a várt tőzsdei reakciót hozta, ez pedig a többi techpapír mai teljesítményére is hatással lehet. Európában egyébként kissé jobb hangulatban telt a kereskedés, így a német DAX is közel új csúcsra tudott tegnap kimenni, egyre jobban közelíti a 19 ezer pontos szinteket a részvényindex. Az európai határidős indexek ma minimális elmozdulást mutatnak, az amerikai határidős indexek pedig enyhe mínuszban tartózkodnak az Nvidia gyorsjelentése után. 

Magyar piac: Gyengébben szerepeltek tegnap a hazai részvények is a piaci hangulat közepette, 0,7  százalékos gyengülésével pedig a BUX index is végül 73 ezer pont alá csúszott. Miközben a Richter és az OTP korrekciót mutatott, addig a nagyobb részvények közül a Mol felülteljesítő volt kisebb emelkedésével, a gyengébb olajárak ellenére is.

Dollár: Kisebb erősödést mutatott a dollár az euróval szemben, a korábbi 1,12 közeléből így fordulat kezd rövid távon kibontakozni. Az elmúlt napokban 1,11-1,12 között mozgott a devizapár, egyelőre a korábbi sávból kilépve relatíve gyengébb dollár látható, viszont az augusztus során látott 3,5 százalék körüli gyengülés után megfordulni látszik a trend.

Makroadatok: Fontosabb adatok érkeznek ma a piacról, amire a befektetők is várhatnak. Az augusztusi német infláció kapcsán 2,1 százalékos éves értéket vár a konszenzus, ez lassulást jelentene a korábbi 2,3 százalékhoz képest, és az EKB kamatcsökkentési esélyeit is növelhetné. Közben az amerikai GDP-adat is jön majd, itt a negyedéves alapú évesített növekedés tekintetében 2,8 százalékot várnak a második olvasatra.

Európai autóeladások: Éves alapon 0,4 százalékkal emelkedett az EU-ban az új autóeladások száma, amely leginkább stagnálásnak tekinthető. Németországban jelentősen visszaesett az elektromos autók kereslete, amely fékezte a növekedést.

Nvidia: Hiába teljesített a vártnál is jobban az Nvidia a legutóbbi negyedévben, ráadásul optimista előrejelzéseket is közzétett a vezetőség, úgy tűnik, hogy a befektetők még nagyobb növekedést árazhattak, így a kiváló eredmények ellenére is 7 százalékos mínuszba került a zárást követően a részvény. Az adatközpont iránti kereslet továbbra is hatalmas, így a bevételek éves alapon 122 százalékkal javultak, de a nettó eredmény is duplázódott 16,6 milliárd dollárra. A bruttó marzs tekintetében nem sikerült hozni a várakozásokat a cégnek, bár a 75,1 százalékos eredményhányaddal nem sok szégyellnivalója lehet a vállalatnak. Emellett bejelentettek egy 50 milliárd dolláros részvény-visszavásárlást is, amely a befektetők számára pozitív jelnek tekinthető.

Salesforce: Jelentősen felülmúlta a várakozásokat a friss negyedéves jelentésével a Salesforce, ráadásul az idei évi profitkilátásain is javított a társaság. A zárást követően így 4 százalékos emelkedést tudott produkálni az árfolyam, a menedzsment kiemelte, hogy a következő időben javulhat a környezet, így dinamikus növekedés jöhet, a 2025-ös üzleti év kapcsán 8-9 százalékos bevételnövekedést prognosztizálnak. Emellett fontos személyügyi változás is lezajlik a következő időben, hiszen a pénzügyi igazgató bejelentette távozását, az utód kijelöléséig még marad a társaságnál Weaver.

Super Micro Computer: Jelentős eséssel reagált a Super MIcro Computer a vállalat azon bejelentésére, hogy nem tudja időben közzétenni az éves jelentését. 28 százalékkal esett vissza a részvény a tegnapi kereskedés során napközben, zárásra is 19 százalékos visszaesést mutatott az árfolyam. 

Berkshire Hathaway: Átlépte az 1 billió dolláros piaci kapitalizációt a Bershire részvénye.A vállalat részvénye tegnap 0,9 százalékkal emelkedett, de az idei évben erősen teljesít a részvény, amelynek köszönhetően az első részvény lett a technológiai szektoron kívül, amely elérte ezt a nagyságú piaci kapitalizációt. 

 

Tartalom lezárása:2024.08.29 08:32
Időtartam:N/A
1000 dollár felett az Nvidia!
Grébel Szabolcs | 2024.05.23 14:44
Erős negyedéves számokat közölt a cég
Készpénzhegyen ül a Berkshire Hathaway
Varga Dániel | 2024.05.06 14:53
Izgalmasan indította az évet a cég
Nvidia: Minden várakozást felülmúl a cég!
Grébel Szabolcs | 2024.02.22 14:48
Történelmi csúcson nyithat a részvény
Idén sem lassítana az Nvidia?
Varga Dániel | 2024.01.02 14:51
Lehet még tér a tavalyi emelkedést követően is?
Jövőre sem törné meg a trendet a Berkshire Hathaway
Varga Dániel | 2023.12.29 14:17
Lehet még tartalék a társaságnál

jogi nyilatkozat

A fenti tájékoztatást a Patria Finance Magyarországi Fióktelepe (a továbbiakban: „K&H Értékpapír”) állította össze.

A K&H Értékpapír jelen tájékoztatás útján nem nyújt konkrét és személyre szóló befektetési tanácsadást, a benne foglaltak nem minősíthetők pénzügyi eszköz jegyzésére, vételére, eladására vonatkozó ajánlattételi felhívásnak vagy ajánlatnak, befektetési elemzésnek, pénzügyi elemzésnek, befektetéssel kapcsolatos kutatásnak, pénzügyi, adó- vagy jogi tanácsadásnak, marketingközleménynek, így az itt szereplő információkat Ön csak saját felelősségre használhatja fel.

A K&H Értékpapír semmilyen garanciát vagy felelősséget nem vállal arra, hogy a leírt szcenáriók, előrejelzések és kockázatok a piaci várakozásokat tükrözik és valóságban is beigazolódnak. A tájékoztatásban szereplő bármilyen előrejelzés pusztán tájékoztató jellegű. A számszerű adatok általánosak, tájékoztató jellegűek, csak a szerző adott időpontban készített összeállítását tükrözik, és későbbi módosítás tárgyát képezhetik. A tájékoztatásban szereplő információk a készítők által hitelesnek tartott forrásokon alapulnak, azonban azok pontosságával és teljességével, valamint időbeliségével kapcsolatban a készítők semmilyen felelősséget nem vállalnak.

A K&H Értékpapír működését anyavállalata révén a cseh pénzügyi felügyelet, a CNB (Czech National Bank) ellenőrzi, egyes, jogszabályban nevesített tárgykörök esetében pedig az MNB (Magyar Nemzeti Bank) is jogosult hatáskörében eljárni.

JP Morgan: Kitarthat az emelkedő trend?

Mohácsi Mihály | 2024.09.18 15:46
Fontos szintek közeléből fordult az árfolyam

Újra eljött az aranybányák ideje?

Grébel Szabolcs | 2024.09.18 14:54
Erős időszak következhet

7 fontos hír ma reggel

K&H Értékpapír | 2024.09.18 08:31
Fed, kötvényhozamok, forint, amerikai gazdaság